středa 28. září 2011

Opět vlhký Otradov

Dnes díky Václavu II. nemusím do školy a tak jedu lézt a čistit na Otradov. Nejdříve se jdu podívat na nové 7C od Martina. Taktně u koukání i zůstanu, jelikož mi nejde do hlavy jak bych odlepil zadek od země. Vracím se tedy kousek zpět a cestou narazím na pěkný kámen. Očistím ho, ustoupnu pár stupů a zachvíly vzniká pěkné 6C.
 

Pokračuji kousek nad kámen Monolit, kde jsem si minule vyhlídl menší převísek. Bohužel tam trochu zavazí kámen za zády, a tak se musí lézt trochu opatrnějc. Po očištění se dávám do pokusů a třetí v řadě je přelezový. S klasou si nevím moc rady, trochu zabrat se tam musí, ale radši zůstanu při zemi a nastřeluji 6C+. Boulder by šel možná ještě prodloužit, ale tady už ten kámen za zády opravdu hodně zavazí a tak jdu dál. Zastavuji se u Výparku, kde vylezu Transpiraci 6C a zkouším připojující se 7A a vedlejší 7A+. Začáteční chyty jsou bohužel dost vlhký a nedokážu za levou lištu pořádně zabrat. Takže tam nasázím pár pokusů a jdu okouknout další neočištěný kámen. Neočištěný vypadá, že by tu mohl vzniknout pěkný těžký boulder. Pod nánosem hlíny a všeho možnýho se ale objeví velká lišta a bude z toho asi nějaká šestka. Možná pujde ještě takovej nic moc traverz po velmi oblé hraně, je to ale dost nízký. 
 

Času není na zbyt a tak jdu k poslednímu neočištěnému kamenu. Co jde očistím a koukám co by tu šlo lézt. Odhadem by tu mohli být tři sedmičky, ale to se uvidí až příště, protože z dálky už na mě troubí vlak.

2 komentáře:

  1. Práda, super, ze cistis novy bouldry! Ta vlhkost je zajimava, asi od reky co? 6C vypada pekne, co pruvodcik, chystas neco?:)

    Noo noo

    OdpovědětVymazat
  2. Asi je to řekou nebo rosou no. Průvodce jakoby mám, ale chci počkat až bude většina bouldrů přelezenejch, aby se hned nemusel doplňovat.

    OdpovědětVymazat