pondělí 9. března 2015

Změna plánu

Kalendář závodů hlásí, že první březnovou sobotu se mám vydat do Lysé nad Labem. Koná se tam totiž první kolo ČP boulderingu. Jenže... startovní listina čítající 75 závodníků (mužů), 1 hodina na přelezní 8 bouldrů ve skupině s cca 25 závodníky, konečně vydařené počasí, absence tréninku a nedostatečná motivace plácat se na umělce - to vše hraje proti.
V pátek večer měním plány (díky za pochopení Klimičovi a Honzovi!:) a v sobotu už si to již v tradiční tříčlenné sestavě hrneme na Vysoký Vrch.
Vysoký Vrch je méně profláknutá bouldrová oblast (pískovec) nedaleko Dubé (cca 35 km SZ od Mladé Boleslavi). Nachází se tu kolem 30 problémů nad 7A - většinou spíše v té spodnější hranici a spousta lehčích. Svým charakterem je to spíše lokalní oblast, ale díky krásné přírodě a skvělým lidem zde, jsme dlouhé cesty nelitovali. 
Materiál je tady dostatečně tvrdý a solí opravdu jen velmi vzácně. Lezení se odehrává především po oblinách, ale na lišty a různé dírky a díry tu také není nouze. Přístup je trošku strmější, ale kdo si párkrát vyšel z Machova na Bor, tak se ani nezapotí. 

Mě se tu podařilo uchvátit následující bouldry:
Dinotopie 7A
T - Rex 7B+ (soft)
Brusičova hrana 7A (flash)
Brusička 7A+
Eureka 7A (pro mě klidnš stejně těžký jako T - Rex, ale jinej charakter)
Green wave 7A+ (7A, pěkné)
Nebojsa 7B (spíš těžší 7A)
Post orgazmická křeč 7B+ (nejhezčí boulder, co jsem tu lezl, trochu nelogický nástup - okradení směru o jeden parádní krok, logickej málem pustil taky, ale došla kůže a power, tak snad příště:)
Časové kouzlo 7B (asi spíš lehké 7A, pěkné)


dva chilleři na vyhlídce

kámen plný zkamenělin (Mlýnský kámen)

vyhlídka

Green wave 7A+ (7A)

Post orgazmická křeč 7B+

Časové kouzlo 7B (7A)

Brusička 7A+ 

pokus v ?projektu?


Já se vrátím ...a se mnou přijde síla!

Žádné komentáře:

Okomentovat