středa 26. března 2014

Holštejn

Předevčírem jsem to trochu přehnal s campusem, a tak jsem měl teď v plánu delší rest, jenže když jsem dneska ráno vstal bylo jasné, že musím někam vyrazit. Otázka je kam, protože poslední dny pěkně pršelo. Kouknu na Martinův blog a volba je jasná - Kras! Vybírám mezi Sloupem a Holštejnem, nakonec se rozhoduji pro Holštejn. Po cestě toho pěkně lituju, protože hned za Sloupem je poměrně dlouhá objížďka, kterou musím absolvovat.
Skály jsou krásně suchý a tak se hned dávám do lezení. Rozlézám se v nějakém 6A, kde si hned připomínám o čem že ten kras je a jaká tu je klasa. Nenechávám se zastrašit a pouštím se do Dívčí války 7C. Z té záhy utíkám a jdu raději na něco lehčího. Zkouším traverzové 7A, ale je dost dlouhé a poměrně silové a já se nechci hned odvařit, takže dám dva nepovedené pokusy a beru do ruky průvodce. Na Vaňousech se mi už nic moc nelíbí, a tak se přesunuji na Lidomornu.
Tam na mě čeká obrovské překvapení, protože se mi daří na flash Indirectly direct 7C nebo 7B+. Přemyšlím jestli jsem to nějak neojebal, ale podle průvdoce na javaanes, starýho Adamova průvodce i podle průvodce od Štěpy co jsem našel na bouldering.cz je vše v pořádku, takže obrovská spokojenost.

1. Indirectly direct 7C

Dál jdu zkusit Sněžné jaro 7B+. Boulder jakš takš zkroknu, ale na kusovku si netroufám a raději se přesunuji na Euro 2000 7C. Nádherná silovka, kde je nejtěžší vůbec nastoupit. Až na první krok se mi daří boulder zkrokovat z čehož mám velkou radost, protože minulej rok jsem nebyl schopnej udělat v bouldru ani krok. Ale chce to ještě pořádně zesílit.
Už nemám sílu ani čas, tak frčím domů.

2 komentáře:

  1. S tim Inderectly Direct zvlastni, pro me lehce tezsi nez Divci Valka a napr se Sneznym Jarem se to srovnavat vubec neda, to je tak o dva stupne lehci. GJ!

    OdpovědětVymazat
  2. No buď mi to dost sedlo a měl jsem štěstí nebo jsem to prostě nějak ochcal, ale nenapadá mě jak.
    Každopádně až tam budu příště, tak si vezmu foťák a natočím to, ať se k tomu někdo zasvěcený může vyjádřit. :)

    OdpovědětVymazat