neděle 23. června 2013

The worst climbing day ever + satisfaction

Dnes ráno si jen tak cvičně zkusím shyby na jedné ruce a cítím se silný jako nikdy. Při pohledu z okna mě napadá jediná myšlenka - skály. Bohužel auto mám k dispozici až pozdě odpoledne. To mě však neodradí a ve 4 hodiny vyrážím na Štarkov, kde na mě čeká Medvídek Pů 7C, což je hódně převislý boulder na který mě přilákal přelez a článek od Martina Stráníka. Po příjezdu na místo se začíná zatahovat a když jsem asi v polovině kopce, tak se spustí pořádnej chcanec. Doufám, že to bude jenom přeháňka, takže používám bouldermatku jako deštník a jdu dál. Trošku mě rozhodí, když bouldermatka proprší na skrz. Dojdu pod strop, kde vede boulder Medvídek Pů a asi hodinu čekám než přejde déšť. Patrně klíčové místo bouldru je suché, ale výlez je zateklej pořádně. Chvíli suším a dávám úvodní pokus. To byla velká marnost. Chvíli boulder krokuji a přicházím na ten správný rukosled a nohosled. Je to pořádná silovina a navíc mě pořád otravujou nějaký malý mušky, kterých je tu hrozně moc a koušou. Do toho jsem ještě celej mokrej, takže chvílema "trošku" nadávám, ale zabalit to nechci. A btw. si musím dokázat, že jsem "drsnej outdoorák" (pochopí jen zasvěcená :P). Po asi půl hodině mám boulder zkroklej a dávám se do pokusů. Už ten první byl málem přelezový, ale spadl jsem z mokrých madel. Druhým, resp. třetím pokusem neponechávám nic náhodě a boulder přelézám.
Nakonec mi boulder až tak těžkej nepřijde, takže spíš lehčí 7B+? Těžko říct, možná se sešla síla s tím, že mi boulder sedl. Ale podmínka byla dost špatná a za C bych neměl čisté svědomí.
A ještě jedno doporučení: všichni kdo se chystáte Štarkov navštívit, tak si s sebou určitě vezměte nějakej ultra mega silnej repelent a žádný žlutý oblečení.


Ilustrační foto od Martina Stráníka

2 komentáře:

  1. Paráda že si tam zajel:) je to krásná hranka, mě to přišlo jasný 7C, jsi jenom silnej:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo boulder je to parádní :) ..a to 8A+ vypadá dost krutě ;)

    OdpovědětVymazat