neděle 17. února 2013

Ostaš pod ledem

Mallorca mi dodala novou dávku motivace v podobě lezení na skalách, a tak když se rozhoduji zda v sobotu jet na soustředění do Prahy nebo na skály, volím skály. Uvažuji o Židárně a Ostaši, nakonec po zhlédnutí nedávného článků od Marťase Stráníka, kde na fotce vidím tak trochu potopu, se rozhoduji společně s Matějem pro Ostaš.
Vyjíždíme kolem sedmé z Poličky a celou cestu nás doprovází mlha, která nás už bohužel ani neopustila. Kvůli kombinaci mlha a mráz, jsou kameny pokryty takovým hnusným ledovým povlakem. Naštěstí kámen Velký střecháč a Bazén jsou suchý.
Nejdříve jdeme k Bazénu, kde půl hodiny čistíme výlez. Matěj zkouší boulder Levý 7A a já Pravý 7A. Ani jednomu se však přelez nedaří a navíc mě hrozně štvou bouldermatky, které se při pádu na ně mění na sněhovém podkladu v poměrně kvalitní boby. Pod Velkým střécháčem jako vždy žádný sníh není a tak nadšeně rozhazuji bouldermaty a jdeme zkusit Revoluci 7A+/B. První crux, tzn. zvednout se, dávám hned a dolézám až k závěrečnému skoku, kde se ale ani jednou neodvážím skočit. Matěj dá taky pár pokusů a jako bonus pošle vedlejší 6B+. Začíná nám bejt trochu kosa a tak jdeme k poslednímu dnešnímu boulderu The power of lion 7C. Je to ve stropě a je to jediný suchý boulder v lese, teda až na doskokovu díru a 6B-čkový dolez, ten je kompletně pod sněhem. Oběma se nám daří těžký silový zved za špatné stisky, ale nedokážeme udělat první krok. Pomalu ubývá i síla, tak dáme ještě pár shybů a valíme domů.

Matěj v boulderu Pravý 7A 

Pravý 7A 





Neúspěšný pokus v boulderu Praví 7A


(opět) neúspěšný pokus v boulderu Revoluce 7A+/B

Žádné komentáře:

Okomentovat