pondělí 30. dubna 2012

ČP Jablonec nad Nisou

Minulý víkend se v sobotu konalo první kolo ČP mládeže a juniorů v lezení na obtížnost. Bylo tomu tak v Jablonci nad Nisou, který ČP hostil už v minulém roce. Sjelo se kolem sta lezců z celé republiky. Celkově je na stěně připraveno dvanáct cest, a tak si říkáme, že se poučili z minulého roku a bude to odsípat. Opak byl však pravdou.
Kvalifikace vypadají relativně lehce a společně s JJ a Romanem obě topujeme. Do finále tedy postupuji z 1. - 3. místa. Když zrovna nelezeme, tak sledujeme přímej přenos svěťáku v bouldrech z Vídně, kde Martin Stráník těsně nepostoupil do finále. Ve finále jdu na řadu jako poslední. Cesta je už od začátku těžší než jsem čekal a nedaří se mi nikde pořádně odpočnout. Nakonec padám těsně za polovinou cesty a naštěstí zjišťuji, že cesta nebyla těžká jen pro mě. Dál dolezl jenom Roman Kučera, takže pro mě zbylo uspokojivé druhé místo.
Závodům bych vytknul hlavně velmi dlouhé prostoje. Cestou zpátky nás ještě pozlobí auto a domů se dostáváme někdy kolem jedné hodiny.
Tak za týden v Jičíně!

Žádné komentáře:

Okomentovat