úterý 1. dubna 2014

Aprílový Holštejn

Dnešní sluneční den jsme opět strávili ve skalách. Zavítali jsme opět na Holštejn, kde mě opět uchvátilo krasové lezení. 
Lidomorna je místy vlhká, ale v žádném bouldru mě to naštěstí neomezuje. Na rozlez si dávám na video Indirectly direct 7B+ a poté chvíli zkouším Sněžné jaro 7B+. Daří se mi vymyslet novou betu, ale nechávám boulder ještě uležet. 
Protože mě Indirectly direct obzvlášť na krasové poměry přijde na 7B+ natož na 7C dost lehké, a nejsem si tedy jistý zda jsem boulder nějak "neochcal", tak prosím někoho "zasevěceného" nechť se k přelezu vyjádří. 


Poté se přesunuji k Euru 2000 7C. Nádherná silovka, kterou jsem konečně dokázal celou zkrokovat a následně se mi 2x povedlo spadnout v posledním kroku. Ani mě to moc neštve, protože jsem nečekal, že první krok někdy udělám.



Následně se přesunujeme na Vaňousy, kde zkouším Jing 7B+. Překvapivě dolézám dost vysoko, ale tam už se s jednou maticí bojím, tak si párkrát odskočím a jde konečně na řadu Šárka.

 Jing 7B+




 Já pak ještě dám pokus v traversovém 7A, ale už je to marnost, tak balíme a valíme dom. 

3 komentáře:

  1. Tak můžeš být klidný, Indirectly Direct lezeš naprosto správně. S klasou to máš tak - kdo nemá zatuhlou pravou nohu, tak mu to přijde lehký (ale i tak 7B+ by to být mělo), ale všichni ostatní říkaj 7C... Jinak co se týče všech bouldrů v Krasu, tak ber jako referenční průvodce na Javaanesu, nákresy jsou (téměř) přesné, vše je konzultováno. V ostatních průvodcích jsou buď dosti fatální chyby nebo se v tom dá hodně špatně vyznat. Ať to leze. AO

    OdpovědětVymazat
  2. To rád slyším. Díky za vyčerpávající info (i ohledně průvodce).

    OdpovědětVymazat
  3. To je tak, když ti něco sedne..a pak se vyznej v tej klase:))

    OdpovědětVymazat