sobota 15. května 2010

Dnes jsem se projel na kole podívat na pár kamenů ležících v Lubné. Pár boulderů už tam je, ale já se vydal hledat nové. K mému udivení a radosti jsem našel čtyři nové kameny. Bohužel většina byla mokrá tak jsem přelezl jen 2 bouldry. Ten co je na videu je boulder Ojedu Ojedu za 6C+, pro delší to bude určitě lehčí a navíc jsem to lezl mokré takže s obtížností si nejsem jistý. Ještě před tím jsem ale částečně očistil asi největší kamen v Lubné. Vypadá to na 4 pěkné bouldry od 6B do 7B asi.



středa 12. května 2010

Nová boulderová oblast???

Při příležitosti školního výletu na Raspenavu jsem narazil na oblast plnou oblých, žulových kamenů. A nejde o nějaké kvaky. Některé kameny mohou dosahovat až pěti metrů. Je to spíše lezení po oblinách…řekl bych takovej žulovej fontáč. Potenciál oblasti je opravdu obrovský, raději si ale netroufám odhadovat kolik bouldrů by tam mohlo vzniknout. Možná 200, možná 1000. Oblast jsem totiž viděl převážně z autobusu, ale žádné kameny nebyly očištěny a ani náznak mága. Proto by se mohla nabízet otázka jestli tam není lezení nějak zákázáno, ikdyž nevím proč by mělo být. A kde že to teda je? Cestou z Liberce přes Mníšek, těsně před vesnicí Oldřichov v Hájích. Kameny jsou lehko viditelné po obou stranách silnice. Rozhodně se tam chci co nejdříve podívat a očistit a přelézt pár bouldrů. Nechápu že to ještě není vyhlášená česká bouldrová oblast…?

neděle 9. května 2010

Jsem slabej jak čajíček

Dneska se uskutečnil druhý český pohár v obtížnosti, a to v Bystřici nad Pernštejnem. Cesty stavěl Štěpán Stráník a byly víc než dobré. Všechny byly čistě vytrvalostní a navrchu gradovaly, jednoduše řečeno cesty jak se na český pohár sluší. Závodníků od minulého týdne trochu přibylo, ale žádná sláva. První kvalifikačku topuju společně s Romanem, Hartmikem a Honzou Jeligou. Druhá kvalifikačka nás hezky rozřadila. Topnul ji jenom Roman Kučera, já jsem do finále postupoval ze 3. místa když se mi podařilo tečovat top. Finálovka byla dost těžká, jak se na finálovku patří. Asi 9 presek cvakám na pohodu, pak se do toho zamotávám a bum. Vyhrál Roman Kučera, za ním byl Honza Jeliga, 3. jsem byl já a Petr Hartmann 4. Jinak pokud si to čte nějaký psychoterapeut nechť se mi ihned ozve. PS: jsem vážný a naléhavý případ.

úterý 4. května 2010

Závody jsou o hlavě a o štěstí

1.5. se uskutečnil první ČP v obtížnosti, který se konal v Novém Boru. Cesty tam jsou většinou nesmyslně ohraničeny páskami za kterou když se pouze dotknete jste diskvalifikováni, a bohužel tomu ani letos nebylo jinak. Na to více či méně bohužel doplatila Iva Vejmolová. Lidí moc nepřijelo, například v naší kategorii bylo jen 7 lidí. Závody byly zárověň nominační, i proto jsem byl tentokrát snad ještě o malinko víc nervózní než normálně. První kvalifikačku od nás topuje 5 lidí společně semnou a Petrem Hartmannem. Druhá kvalifikačka byla ještě o něco lehčí, ale bylo tam špatné cvakání. Topli jsme ji 4 postupující do finále. Něco po druhé hodině jdeme do izolace, kde jsme strávili následující 3 hodiny ukrutného závodního stresu. Před nástupem do cesty se mně povede uklidnit. Prvních pár metrů je maximálně šestkové lezení s pěknými dynamickými kroky. Po nálezu do stropu je jeden těžký krok přes spoďáky s špatnýma až spíš s velmi pofiderníma nohama. Kromě Romana Kučery tam všichni z naší kategorie padáme. Podle mně se cesty stavěčům vůbec nepovedli. Padalo se na jednom místě a absolutně to nerozřadilo závodníky. Navíc dát jeden pofiderní krok do jinak šestkové cesty mi přijde minimálně divné. Od nás vyhrál Roman Kučera, druhý jsme byly společně já, Hartmik a Honza Jeliga.
Druhý den následoval závod v rychlosti. Ten jsem totálně pokazil. V mé kategorii jsem skončil druhý a v mužích čtvrtý.
Po ukončení závodů se jedeme podívat ještě na jednu skalku poblíž. Ale co jsem tam viděl mně ani trochu nepotěšilo. Ve skále byly natlučeny dřevěné lišty, samé vysekané chyty a dokonce i byly přidány umělé chyty. Zkusíme jeden traverz a pádíme domů.

2. kvalifikačka





semifinále mužů, já vs Jirka Švácha. :)



Hnusnej vysekanej 100 metrovej traverz (7A+)