čtvrtek 29. října 2009

Podzimní Oldřiš

24.10. Vyjíždíme v sestavě Š. Stráník, J. Chvála, P. Klíma a já do nejbližší boulderové mikrooblasti a to do Oldřiše. Každý jsme tam jeli s určitým cílem Honza, který tam má již všechny nejtěžší bouldery vylezené jel především omrknout projekty...Štěpa jel za tím samím cílem plus ještě vylézt nové 7B, které bylo ale bohužel mokré. Klimič si jel Pro nějaké to 7A, Já jsem jel především zdolat všechna 7B v oblasti a podívat se na nějaké projekty.
Tak začnu asi tím že všechny naše plány až na ten klimičův :) nám narušilo počasí :(, neboli vlhkost, jelikož všechny projekty až na 1 byly mokré, a jedno 7B bylo taky nelezitelné...Takže jsme se vydali směr Valibuk, to je lamen na kterém se nachazí jedno krásně 7B, já a Štěpa se tedy rozcvičujem a jdem do pokusů. Na program jsme přišli rychle tudíž netrvalo dlouho (asi 4 pokusy) a boulder tam posíláme. Dále jdeme k Jeskyni tam už lezem všichni, Honza se Štěpou pokouší projekt, který je opravdu morfo, řek bych neco okolo 8A-8B,. Klimič jde do AU 7A, tam došlo i na krev, ale zaslouženě po nějakých 15 pokusech boulder zdoláva, tudiž z jeho strany spokojenost. Já nalézám do Mňau? což je za 7B po chvilce jsem vymyslel program, ale po pár pokusech to vzdávám a nechávám to na jindy. Takže když to shrnem
Honza přelezl: Oblinádu 6C tuším flash, a jelikož má vše vylezené tak si tam aspoň našel pořádný projekt :)
Štěpa tak ten přelezl suveréně nejvíce boulderů; 6B+ Dvanáct apoštolů (dalo mu to dosti zabat :) pak Oblinádu 6C nejspíš na flash, Patonádu 7A, Všechno hezké jednou skončí 7B a to je snad vše, no škoda toho počasí jinak tuším že by padlo i to další 7B a snad i nějaký projekt
Klimič si splnil plán na 101% přelzl AU 7A a k tomu přidal Oblinádu za 6C
Já jsem přelezl jediný boulder a to Všechno hezké jednou skončí za 7B, taže plán jsem si také splnil.
Potom jsme ještě jeli zabušit k Honzovi na bouldrovkua podívali jsme se na nový lezecký film Progression.
Řek bych že to byl velmi vydařený den. :)

pátek 23. října 2009

Prazdninový pželez boulderu za 7B+

Boulder se nachází v Lubné a jmenuje se Satisfastion of the soul-7B+.
Jedná se o čtvrtý přelez tohoto směru.

středa 21. října 2009

MČR v rychlosti 2009- Praha, Adrenalin Pit


Týden po MČR v obtížnosti se konalo MČR v rychlosti, bylo to v Praze, v budeově na Václaváku. Jako obvykle nebyla příliš hojná účast v mé kategorii bylo i semnou 5 závodníků. V rozlezech jsem byl na prvním místě tudíž jsem měl výhodné postavení v semifinále. Lezl jsem proti 4 a v ko souboji jsem jej přelezl. Ve finále jsem narazil jako obvykle na Jardu Vystavěla a neponechal jsem nic náhodě. Vyhrál jsem s náskokem zhruba 8 sec. Cesty se podobali spíše cestám jaké se lezou na Tendon cupech, v té první byly 4 traverzy, v té druhé se prozměnu křížilo v každém třetím kroku.
Cesty byly dlouhé asi 12 metrů. V přestávce se měl představit Libor Hroza ve své exhibici, který ale nedorazil. V plánu ještě byly Hlubočepské plotny, ale počasí s tím opět nesouhlasilo.

MČR Choceň-2009

10.10.2009 jsem se zůčastnil MČR na obtížnost. Závody se konaly vlastně na mé tréninkové půdě, což bylo pro mne určitou výhodou. Čehož jsem, ale nevyužil. Po první kvalifikační cestě jsem byl na prvním místě před Matějem Hlaváčkem. Ve druhé jsem také dolezl z naší kategorie nejdál. V cestě byl pěkný seskok na chyt, jinak cesty byly vytrvalostni s boulderem asi ve 3/4 cesty. Do finále nás postoupilo osm, já jsem postoupil z prvího místa, coč znamenalo že pujdu na řadu až poslední. Cesta se při prohlídce všem zdála těžká, byla hodně o přemýšlení a trpělivosti. Když jsem přišel na řadu tak jsem jako obvykle znervózněl a už jsem věděl že to dopadne špatně. Cestu jsem zvládal až po 4 expresku v klidu pak jsem se do toho ale zamotal a ujela mi noha. Takže celkově jsem zkončil na 4 místě z čehož jsem byl docela zklamanej. Po závodech jsem si cestu zkusil ještě jednou , jinak bych asi neusnul. Cestu jsem dolezl až po strop, kde vypadl i Matěj. To je hold sport...(životní styl). Při návratu jsem se chtěl ještě stavit na tamnější bouldery, ale počasí mi nepřálo tak jsem zamířil rovnou domů.