pátek 13. května 2011

Opět Otradov

Včera (12.5.) jsem opět zavítal na Otradov. Cílem bylo prozkoumat neprozkoumané, něco málo očistit a pozkoušet projekt. Bohužel než se dostanu z Poličky k bouldrům docela se rozprší. Naštěstí je 95 % zakryto stromy a tak je většina bouldrů suchá. Nejdříve se dám do čištění nového kamenu, kde poté udělám dva lehčí bouldry 6A a 6B+, což je pěkný trochu fintový boulder. Poté jdu na projekt, který je trochu mokrý, ale mágo to vyřeší. Ze začátku mi to moc nejde, ale každým pokusem se zlepšuji. Nakonec můj progres zastavuje ulomení jediného kladného chytu v bouldru a ustoupnutí jediného relativně dobrého stupu. Po chytu i stupu tam sice něco málo zůstalo, ale boulder tím znatelně ztěžkl. Každopádně lézt to půjde. Dám ještě jeden trapnej pokus, jenže kůže na prstech už je proti a tak jdu prozkoumat zbytek oblasti. Našel jsem asi 8 nových kamenů, jen škoda těch dopadů…



pondělí 9. května 2011

ČP mládeže, Jablonec nad Nisou

8.5. se konal v pořadí již druhý Český pohár mládeže v lezení na obtížnost pro tento rok. Já jsem od úterý bohužel na antibiotikách. Závod se konal na jedné z největších stěn v ČR. Ale bohužel ani to nám nezaručilo, že závod bude organizačně dobře zvládnut. To bohužel totiž vůbec nebyl. Přece jen 4 hodinový prostoj mezi kvalifikačkama není zrovna ideální.
V naší kategorii se nás sešlo pouze 6. První kvalifikačka byla tak kolem 6b - 6c. Já, Matěj a Peťa TOPujem. Druhá kvalifikačka už je o něco težší. Do TOPu ji dolézá jenom Peťa, ale bohužel (nechtěně)s pomocí chytů za páskou, takže mu byl započítán poslední chyt držený před páskou. Matěj dolézá pár chytů pod TOP a já pár chytů pod Matěje. Do finále postupujeme 4 a já jdu ze 3. místa. A to se nezměnilo ani ve finále, takže pořadí 1. Peťa 2. Matěj 3. já.
Cesty mi vůbec nesedli a ani se mi vůbec nelíbili. Cesta byla v podstatě o tom pádlovat po madlech dokud to jde. Myslím si, že cesty by měli prověřit závodníka po více stránkách než jenom po té vytrvalostní. Prakticky to byl převislý žebřík a nějaký lezecký "um" vám byl k ničemu. Takže jak jsem se na tuto stěnu těšil, tak jsem byl zklamaný. Jediné co mi zvedlo náladu byl Matěj s jeho geniální hrou ve které je "fakt dobrej". Hra se zalíbila i prezidentovi naší "nejdůležitější komise" Tomovi Binterovi st. a tak bylo o zábavu alespoň na nějakou chvíly postaráno. Poté si odbydeme vyhlášení a kolem 8 se všichni rozjíždíme domů.



PS: Než do Jablonce na závody, raděj do deníčku sbírat body! ;)

neděle 1. května 2011

ČP mládeže, Jičín

V den pálení čarodejnic se konal v Jičíně první letošní ČP v lezení na obtížnost mládeže. Oproti minulým rokům přibyla kategorie J (junoři a juniorky). O cesty se postaral Víťa Lachman. V mojí kategorii se nás sešlo asi 7. Já šel v první cestě na řadu jako druhý. První cesta mi celkem sedla a z naší kategorie jsem ji dolezl nejdál. V druhé cestě jsem se trochu přecenil a spadl jsem dva chyty před TOPem. Do finále jsem šel tedy společně s Peťou Čermákem z prvního až druhého místa. Při prohlídce finálové cesty řeším celý stanovený čas na prohlídku jedno jediné místo. To se mi asi stalo osudným jelikož jsem si neprohlídl pořádně celou cestu. Při nástupu do cesty mě trochu překvapí obtížný kolmý začátek, ale pak se do toho zase dostanu. Bohužel dolézám do místa kde se mi to zdá jako nelzeitelné a když se už poroučím k zemi všímám si, že jsem přehlídl a vynechal chyt a snažil jsem se to lézt přes špatnou přídrž. Naštěstí cesta byla dost obtížná a kromě Peti se přede mě nikdo nedostal, takže celkově druhé místo.