sobota 1. října 2011

Next level

Začátek podzimu je výjimečně suchý, a tak neváhám ani minutu a v sobotu jedu bouldrovat na skály. Jelikož překližkářům se nikam nechce jedu pouze s taťkou. Už dlouho se chystám navštívit bouldrovou oblast nedaleko Humpolce, ale až do teď k tomu nebyla příležitost. Vstávám tedy o půl šesté a před osmou již nastupuji do prvního bouldru. Struktura skály je tu velmi hrubá, takže po asi pěti bouldrech už začínaj prsty pomalu brečet.
Rozlézám se na kameni Cukrárna, na pár šestkách. Poté se přesunuji na Peklo, kde mám vyhlídlé tři sedmičky. Jako první z nich jdu Tak pravil Zarathustra 7B, daří se mi flash, ale 7B to není ani náhodou, max 7A+. Další na řadu jde Luciferus Fuckus 7A+. První pokus podcením, ale na druhej ho pošlu. Vedlejší 7A dávám smolně až na třetí. Teď jdu najít boulder Díra a Díra direct. Po čtvrt hoďce bouldry nacházím a tak se vracím pro věci. Když se vrátím zaujme mě boulder Přepiště dějiny 7C. Původně jsem neměl v plánu jej ani zkoušet, ale tenhle styl bouldrů mi sedí, takže obouvám lezečky a jdu na to. První pokus mě dost překvapil, protože jsem dolezl dál než jsem myslel. Potom asi třičtvrtě hodiny ladím program a následně třetím pokusem boulder s obrovskou radostí přelízám. Je to moje první 7C, tudíž jsem opravdu šťastnej. O to větší radost z toho mám, protože jsem to musel lézt bez jednoho docela zásadního stupu, jelikož jsem malej a nedosáhl jsem na něj. Prsty jsou na tom už docela špatně, ale psyche je very high, a tak beru matici a jdu pod boulder Díra direct 7C. Tam bohužel zjistím, že mám na jeden krok příliš krátké rozpětí a smutně se odporoučím. Jako poslední boulder si dám na druhej Slepice nebo vejce 7A+.
Oblast je to na jedno dopoledne parádní, ale za víc návštěv to asi nestojí. Bouldry tu jsou většinou po velkých chytech s dlouhými kroky. Nejvíce se mi pochopitelně líbil boulder Přepiště dějiny a také Tak pravil Zarathustra, zbytek bouldrů nic moc. Klasa mi u některých bouldrů přišla dost měkká, ale bylo celkem tření a možná mi to sedlo, takže nechci zbytečně nějaké bouldry moc shazovat, přece jen jsou to jenom čísla, které nám mají pomoci při výberu bouldru a ne udávat to, který boulder polezeme.



Za fotky se omlouvám, ale za prví taťka prostě fotit neumí a za druhý se asi po dvaceti minutách vybil foťák. :/

4 komentáře:

  1. Jak se bouldry líbili? Sice sekačka, ale když se udělá dobře, jako u díry, tak je z toho i pěknej bouldr co? Sekej to tam dál;)

    OdpovědětVymazat
  2. Některý fakt pěkný, ale zbytečně velký chyty bych řekl. Díra je pěkná, jenže jsem pořádně nedošáhl jeden krok. No doufám, že vydrží počasí a budu se moct podívat po dlouhé době třeba na Bor. :)

    OdpovědětVymazat