neděle 23. října 2011

MČR v lezení na obtížnost + Ostaš

Tuto sobotu se konalo MČR mládeže a juniorů v lezení na obtížnost. Závody se uskutečnily v pro mě nedaleké Chocni. Závodu se zúčastnilo něco málo přes sto lezců a lezkyň ze všech koutů ČR. O cesty se postaral Martin Stráník a s tímto nesnadným úkolem si poradil na výbornou.
První kvalifikačka byla celkem jasná, prostě stačilo pořádně zabrat ve stropě. Já jsem sice zabral, ale moje pata to nějak neakceptovala a těsně před topem jsem se odporoučel k zemi. I tak je z toho průběžné druhé místo. Druhá kvalifikačka už je o něčem jiném, je těžká hned od začátku a pekně v ní natíká. Asi ve třech čtvrtinách cesty si neporadím s techničtějším místem a je z toho opět průbežná druhá příčka. Do finále tedy postupuji v závěsu za Peťou Čermákem. Finálovka vypadá moc pěkně, menší kladný chyty, bez nějakého odpočinku. Při nástupu do cesty jsem lehce nervózní, ale postupně ze mě nervozita odpadá. Nakonec jako již tradičně mi v nejméně vhodnou chvíly smekne noha, to sice ještě z posledních sil udržím, ale následující krok už nezvládnu. Trochu si zanadávám a už jsem na zemi. Po mě šel ještě Peťa, který dolezl o dva chyty dál a stal se tak mistrem ČR, já jsem obsadil místo druhé.
Závody to byly organizačně velmi dobře zvládnuté a nebýt toho mírně pokaženého finále, tak i se svým výkonem bych mohl být spokojen, ale to jsou holt závody. 

 


Další den je v plánu bouldering na Ostaši. Vyjíždíme ve složení Honza, Klimič a já. Teplota je kolem pěti stupňů ve stínu a něco přes 10 stupňů na sluníčku, takže podmínky jsou téměř ideální. Jako první boulder si vybírám Louis Armsrtong 7B+, daří se mi to poslat z první, ale nejsem si jistí klasou. Klimič v tom dá taky pár nadějnech pokusů, ale prej to nechá na jindy. Poté jdeme pozkoušet vedlejší 7C, bohužel nejsem schopnej pořádně zabrat za špatnou lištu, a tak boulder odolává. Dále mám vplánu Vzali mi můj sen 7C, tam se asi přes hodinu trápím a asi třikrát spadnu z posledního kroku, naštěstí jsme měli dost bouldermatek a dopad byl jak "do peřinky", teda skoro. Bohužel ze dvou prstů už jde gejzít červené tekutiny, takže se společně přesunujeme zpět na Malý střecháč, kde je nové 7A+. To vypadá moc pěkně, ale dost mě bolí prsty, a tak zatím jen sleduju Klimiče s Honzou. Honza posílá z první, Klimič se s tím trochu trápí. Po chvíly to nevydržím a jdu to zkusit taky. K mému údivu se mi stejně jako Honzovi daří flash. Klimičovi to moc nesedí, takže jdeme na poslední naší zastávku. Honza s bezchybným programem rychle pošle Festival experimentální kultur, prý 7C+ a zcela unavení odjíždíme domů.

5 komentářů:

  1. Škda tý nohy, peta si mel na lopate, skoda ze nevysel ten shyb..:) Chcalic silak jako vzdy:) vzali mi sen paradni ne? tak pristi vikend!!

    OdpovědětVymazat
  2. jo, docela mě to naštvalo, ale měl jsem si dát větší pozor. Honza ještě vylezl Světelný rok. Sen je parádní boulder, určitě jeden z nejhezčích na Ostaši. Bohužel mi ke konci chybělo trochu síly/vytrvalosti.

    OdpovědětVymazat
  3. Cau gratulace k výkonům. Co je to nové 7A+ na Malém, jestli se můžu zeptat? To vlevo od U-Rampy, přes takové dírky?

    OdpovědětVymazat
  4. Čau, jo přesně tak, tady má Honza video z přelezu: http://www.youtube.com/watch?v=T5tzVPCxuBQ&feature=autoshare ;)

    OdpovědětVymazat