pondělí 15. srpna 2011

EYS Imst + Frankenjura - aneb když se nedaří

Minulý víkend se v Rakouském Imstu konal již třetí(pro mně první) evrpský pohár mládeže pro tento rok. V pátek ráno vyjíždíme společně s JJ, Márou a s Schumacherem v oktávce Marií z Prahy. Po příjezdu se ubytujeme v campu, registrujeme se a jdeme spát, aby jsme na zítřejší závod byly fit. V sobotu se probouzíme do slunečného dne. V mé kategorii nás je 46. já jdu na řadu jako 23, což znamená, že druhou cestu půjdu jako poslední. Na vzdory tomu, že první kvalifikačka se lezla převážně v kolmáči, tak mi docela sedla. Bohužel při přechodu do převisu naberu špatně chyt nechám si dole nohy a dál už to nejde. Po první kvalifikačce jsem na 28. místě. V druhé cestě lezu jak poleno. Od začátku se zbytečně zasekávám, řeším problémy tam kde nejsou a vrcholí to tím že padám při smeknutí nohy, když jsem cvakal asi pátou expresku. Hezky se proletím, trochu si zanadávám a se sklopenou hlavou odcházím. Z mojí strany byly tyto závody naprostá tragédie a doufám, že za necelé dva týdny to všechno napravím. Jediný kdo se od nás probojoval do finále byla Anďa. Peťovi a Terce to jenom těsně uniklo.
Po závodech jsme se tak nějak všichni sešli v campu. Pár se nás sebere na menší procházku Imstem. Hrajeme takovou super hru v důsledku níž se JJ vrací nočním Imstem do campu pouze v trénírkách. Radě "starších" pak musíme podat vysvětlení, ale naštěstí stejně jako JJ naši zábavu pochopili.
V neděli máme v plánu zajet na otočku do Jury. Asi hoďku tam každej něco pokoušíme, ale potom bohužel začíná pršet, takže to balíme a s obdivuhodným Mariiným řidičským umem míříme rychlostí blesku, kterých je na nebi čím dál víc do Prahy. Tam díky převtělenému Schumacherovi stíhám přeběhnout na bus a jedu už domů.
Tak za týden a půl znovu a snad líp!

 Video z druhé (pokažené) kvalifikačky:

1 komentář:

  1. Já ti dám Schummachra! Stihls autobus a byl BEZPEČNĚ dopraven do Imstu a zpět, ne?
    Marie

    OdpovědětVymazat