sobota 28. června 2014

Pitva 7C

Včera večer jsem vyrazil do Blanska, kde jsem přespal abych brzo ráno stihl tření. 
Cíle jsou jasné Silový trojboj 7B+ a Pitva 7C. Na Silovém trojboji úplně pohořím, a tak mám alespoň dostatek síly na Pitvu. Klíčová oblina dneska drží perfektně. Kroky jdou hned, tak jdu do pokusů. Téměř boulder přelézám na první pokus, v posledním kroku ale chyběla razance. Ještě dvakrát si to zopakuji a čtvrtým pokusem přelézám. 


Ikdyž to byly pouze čtyři pokusy, tak jsem téměř bez kůže a sílu taky moc necítím. Ale zabalit to po jednom bouldru se mi nechce. Přejíždím tedy do Rudic, kde jsem ale vyloženě marnej, a tak radši jedu domů. 

pondělí 23. června 2014

Skalpel Direct + Holštejn

Dnes v 5 hodin ráno razím směr Blansko. Podmínka zatím vypadá dobře, ale rychle se otepluje. Natěšeně utíkám ke kamenu Sál. Zde jsou tři těžké bouldry, které hodlám pokoušet. Jako první jdu Skalpel direct 7B+ (7B/B+?). S velkým přemáháním bolesti, kterou mi působí ostrá lišta se mi daří flash. Zbylé dva bouldry jsou nad můj rámec snesitelné bolesti, tak přejíždím na Holštejn.
Tady běžím k bouldrům ještě natěšeněji. Jsou tu dva nové a moc pěkně vypadající bouldry od Štěpy. Okamžitě se pouštím do pokusu v Restartu 7C. První dva klíčové kroky k mému překvapení zvládám, ale potom mi v posledním kroku ustřeluje noha. Trošku to zamrzí, ale mám radost, že se v tom hýbu. V druhém pokusu to samé a třetím přelézám. Nejtěžší je asi nedotknout se kamenu, který tam dost zavazí, jinak mě to ani tak těžké nepřišlo...lehké 7B+? Ale těžko říct, rozhodně mi to dost sedlo a je to super silovka.

(Kousek odtud opravují most, tak proto ten kravál ;)

Hned jdu na druhý lehčí boulder Street art 7B, ten dávám z první. Taky moc hezký boulder, ale taky zavazí kámen.


Velký díky Štěpovi za tyhle parádní bouldry.
Přesunuji se na Lidomornu, kde mám v plánu pozkoušet Otesánka 7B+. Bomba silovka ve stropě. Zkouším si kroky a následně prvním pokusem přelézám. Opět nechápu a mám velkou radost.


Říkám si, že když to tam dneska tolik padá, že bych mohl zaskočit ještě na Dívčí Válku 7C. Tam však zjišťuji, že Otesánek spapal veškerou moji sílu, a tak se odebírám k autu.
Restart mi přišel stejně těžkej jako Otesánek, Skalpel direct lehčí než Otesánek a Restart, ale těžší než Street art. Takže asi tak ke klase. :)

sobota 21. června 2014

Bílek + Bezděkov

Včera po probuzení zjišťuji, že předpovědi meteorologů se opět nevyplnili, a tak rychle budím Šárinku, že musíme na skály. Volba padá na Bílek a Bezděkov.
Skály lehce nacházíme a obhlížíme kameny. Trochu se zahřeji a pouštím se do Nalomeného prstu 7B. Bez potíží fashuji a přikláním se spíš k lehkému 7A?

Nalomený prst 7A

Potom zkouším prodloužení za 7C, ale jsou tam dost ostré chyty, tak raději šetřím kůži.
Druhý kámen, který jsem tu měl vyhlídlý je docela zamešenej a hlavně vysokej, takže volíme přechod na Bezděkov.
Po pěkné procházce docházíme až k převisu, kde čeká boulder Výběr je na tobě 7A+/B.

Výběr je na tobě 7A+/B

Asi po patnácti minutách přelézám a přesunujeme se ke Křížovým vazům 7A+/B. Téměř se mi daří flash, ale v poslední chvíli mi ustřelila noha. Poladím program a přelézám.



Všímám si ostré hrany na druhé straně kamenu a říkám si, že by pár pokusů zasloužila. Nakonec vzniká (ikdyž na pohled to tak úplně nevypadá) pěkný, trošku tricky problém Medvěd 009 7B.

Medvěd 009 7B

Už tu není co lézt, tak jedeme domů.

pondělí 16. června 2014

Další parádní Bor

Včera večer se na poslední chvíli rozhoduji, že dnes vyrazím na Bor. Jsem dost zničenej ze sobotního tréninku, ale počasí není výhledově moc příznivé, a tak neváhám a balím věci. Vůbec nemůžu dospat a vyjíždím už chvíli před 4. Z Dobrušky až do Náchoda jedou stěrače na plno, ale ani nepomýšlím na to, že bych to otočil. Když dojedu na místo, už jenom drobně mrholí. Většina kamenů je vlhká, ale čím víš, tím jsou sušší.
Nakonec se zastavuji u bouldru Sokoban 7A, který mám už hodně dlouho rozlezený, ale vůbec mi nejde. Dnes pozměňuji program a hned přelézám. Těžko říct jestli 7A nebo míň, hlavně že jsem to konečně vylez. Přesunuji se na Smrtelné zlo 7A+. Parádní boulder po příjemných lištách a s moc pěknými kroky. Obtížnost vidím spíše jako hodně lehké 7A, nebo 6C+?
Cestou na Wrestlera mě zaujme projekt na Kostce. Začátek špatná podlouhlá lišta, dobré nohy a jeden nebo dva kroky na hranu. Cítím, že jsem blízko, ale lišta dost kouše, tak jdu raději obhlédnout spoďáky ve Wreslerovi 7C. Jediné, co se mi podaří, je boulder nastoupit, pak cítím marnost a respekt ke všem silákům, co udělají první krok.
Cestou k dalšímu bouldru narazím na Equilibrium 7B. Asi před třemi roky, jsem ho neúspěšně pokusoval, dneska těsně druhým pokusem přelézám.
Přecházím na Se stromem v prdeli 7B+. Ráno byl boulder poměrně mokrý, naštěstí jako zázrakem vyschl a já můžu dnešním třetím pokusem slavit přelez, resp. druhým, ale nohou jsem si štrejchnul o strom a to by mě u takového bouldru nedalo spát. Než jsem boulder vylezl, viděl jsem ho jako jasné B+, po zjištění, že občas tělo musí napřed určitě spíš "jenom" B. Každopádně supr boulder po oblinách.
Už dlouho mě láká boulder Šlo povidlo na vandr 7B, ale vždycky mě odrazovali absolutně nulové nástupní stupy. Dneska cítím poměrně dobré tření a hlavně obrovskou motivaci do tohodle parádního silového kousku. Jsou to dvě těžké pumpy, zajímaví krok přes břísko za odměnu a takový trochu srandovní výlez. Pořádně zaberu a s radostí flashuji.
Odcházím na Saulu 7B+, která byla ráno taky mokrá. Teď už sucho, akorát pod bouldrem teče potůček, který vystelu větvemi. Dneska je pata v klíčovém kroku betonová, a tak dnešním první pokusem přelézám. Myslím, že oproti původně navrženému 7C, 7B+ sedí.
Nedokážu si vysvětlit, jak to, že mám stále dostatek kůže a síly. Jdu tedy na Kleopatru low 7B, tam zjištuji, že to s tou sílou není až tak úplně pravda a přecházím znovu na projekt na kostce. Dám tři pokusy, ale už je to jen horší. Cestou zpět se ještě zastavím u Pičoviny 7B, jenže to už se začínají ozývat i prsty, tak ustupuji.
Bor mě vždycky nadchne, ať už je jakékoliv počasí nebo přelezy a nemůžu se dočkat další návštěvy.
Jenom těch komárů by nemuselo být tolik.
Bohužel jsem si s sebou inteligentně sbalil vybitý foťák, takže tentokrát bez fotek a videí. :(

sobota 7. června 2014

Panský les

V pátek dopoledne přemýšlím, kam v sobotu nebo v neděli vyrazím na skály. V tom mi zvoní telefon, volá mi Šárinka, která je v Jihlavě a čeká na autobus domů. Jen tak ze srandy plácnu, že by mohla jet do Humpolce, kde jí vyzvednu a pojedeme bouldrovat na Panskej les. Tak jsme také učinili.
Kolem druhé už rozhazujeme bouldermatku a obouváme lezečky. Šárinka dá na rozlez dva lehčí bouldry a jde pozkoušet svůj už dlouhodobý projekt, bohužel ve výlezu docházejí síly.

rozlez

 Já okukuji Anfang einer Legende 8A, ale první krok je strašně dlouhej. Nalezu do vedlejšího Big hat 7B+, ale pohořím úplně stejně.
Přecházím na dva nové bouldry od Honzy Nováka (Magnuse). Prvním z nich je Ikarus SD 7A. Ve flashovém pokusu podcením dolez, v druhém zmatkuji a třetím přelézám. Moc pěkný a na tuto oblast neobvyklí boulder.


Druhým z bouldrů je Kerberos 7B. Na pohled boulder nevypadá nijak těžce, tak pokouším flash. Nula, hned první krok mě zastavuje. Vymyslím lepší program a třetím přelézám. Možná jen poctivé 7A+?

Kerberos 7B (7A+)

Je hrozný vedro, tak chvíli jen tak sedíme na matici, jíme, pijeme, povídáme a pomalu přecházíme k mému dnešnímu cíli, Díra direct 7C. V prvním pokusu padám dva kroky před koncem, což mě pěkně namotivuje a dnešním druhým pokusem přelézám. Mám radost, protože v bouldru je dlouhá rozpažka, kterou nedošáhnu, a tak boulder musím lézt přes dvě špatné přídrže a dělám o dva (pro mě nejtěžší) kroky navíc. 

Díra direct 7C

Přecházíme zpět na Šárčin projekt, ale už prý není síla dneska. 
Jdeme tedy k poslední zastávce, Opičárna 7B+. Vymýšlím nový program pro malé a po asi 20 minutách přelézám. 


neděle 1. června 2014

Tisá skála + Mlynářská stěna

Ráno se probouzím unavený s bolestí hlavy a špatnou náladou. Vzhledem k tomu, jak dlouho jsem nebyl na skálách je diagnóza jasná - absťák! Obratem píši Vláďovi, zda dnes něco neplánuje. Nakonec se domlouváme na Tisé skále u Čáslavy a nedaleko vzdálené Mlynářské stěně.
První zastávkou je Tisá skála. Zde už mám (co bylo v mých silách) mimo jeden boulder vše přelezené, a tak nechávám prostor Vláďovi. Prvně přelézá Sunshine 7A a poté po chvíli Švajc 2, kde vymyslíme dost schůdný program. Já beru lezečky a jdu na můj rest, Švajc 1 7B (7A+). Hned prvním pokusem se mi daří přelez. Chvíli ještě každý něco pozkoušíme a zahajujeme přesun pod Mlynářskou stěnu. 
Sem se chci už delší dobu podívat a konečně se mi naskytla možnost. V průvodci je napsáno "sejít k řece a tam přes spadlý strom na druhou stranu řeky". Spadlý strom se ale od té doby transformoval na rozřezaný a musíme tak hledat jinou cestu. Postavíme si menší hráz z kamenu a z těch skáčeme na druhou stranu. Naštěstí se nám daří dostat přes řeku suchou nohou, a tak můžeme pokračovat pod skálu. Tam zjišťujeme, že je poměrně zateklá, ale klíčové chyty jsou naštěstí jakž takž suché. Vláďa rychle přelézá Doudy dou 6C+ a já se zaměřuji na Patent 7B/B+. Flashový pokus je téměř přelezový, padám až v posledním kroku, kde zbytečně zazmatkuju. Následují další dva nebo tři nepovedené pokusy a ten další je již přelezový. 


Zajímavý průběh zakončený obrovskou satisfakcí. Vláďa mezitím nalézá do Vynálezu 7A, který asi na 6 pokus udolá. 

Vláďa ve Vynálezu 7A

Já v prvním pokusu vyvedu na nástupu bůhvíco a padám v prvním kroku. Na druhý pokus dávám. To mě docela překvapilo, protože je to boulder spíš pro dlouhé. Ještě dám dva náznaky pokusu na Muttertagu 7C+ (podle mě by na 8A nikdo nic nenamítal), ale absolutní nula, tak to balíme a jedeme domů.