středa 27. června 2012

ČP Příbor, rychlost

Pátek 2. kolo ČP mládeže a juniorů v lezení na rychlost - 1. místo
Sobota 3. kolo ČP mládeže a juniorů v lezení na rychlost - 1. místo
Příborský zvon - 1. místo


Video ze sobotního finálového duelu


neděle 17. června 2012

ČP Pardubice

V sobotu se konalo v Pardubicích letošní již 3. kolo českého poháru mládeže a juniorů v lezení na obtížnost. Cesty stavěl Roman se Zozulákem a musím uznat, že zejména finálová cesta se mi fakt líbila. Já jsem jel na závod společně s Klimičem z Poličky vlakem a v Pardubicích jsme tak trošku zabloudili. Telefonát Romanovi naštěstí vše vyřešil a zdárně se sice pozdě, ale přece dostáváme na stěnu.
První kvalifikačka vypadá celkem lehce. Já a JJ ji topujeme. V druhé cestě je dost blbé cvakání a dva chyty před topem končím. Do finále jdu z druhého místa a oproti minulému týdnu se cítím již o něco lépe. Cestu lezu s relativním klidem a snažím se neudělat žádnou zbytečnou chybu, pak se mi ale stalo něco hrozně zvláštního - z ničeho nic mi povolila ruka na chytu, na kterém jsem před tím odpočíval. Nechápavě kroutím hlavou a přemýšlím, co se to stalo. JJ dolezl o tři chyty dál, a tak na mě zbylo druhé místo.

středa 13. června 2012

EYC Voiron, Ceuse, Massone

Minulý výkend se konalo třetí kolo evropského poháru mládeže a juniorů v lezení na obtížnost. Zhostilo se jej francozské městečko Voiron. Druhé kolo se uskutečnilo v Moskvě bez české účasti.
Mě se vůbec nelezlo poslední týden dobře a můj výkon měl rapidně klesající tendenci. To se také projevilo v závodě, kde jsem po velmi slabém výkonu především v druhé cestě bral poslední 18. místo. Bylo to pro mě veliké zklamání a dost demotivující. Navíc se kvůli tomu nezúčastním po 3 letech MS, které se letos koná v Singapuru.
Hned po závodě odjíždíme do vysoko položené francouzské skalní oblasti Ceuse. Druhý den lezu jenom já s Peťou, tak vyrážíme do strmého kopce sami. Cesta nám zabrala asi hodinu a čtvrt. Chvíli skály obhlížíme a vybíráme cesty. Na rozlez si dáme pěkné 7a a hned poté jdeme zkusit 7b+. Mezitím se ale bohužel pěkně rozpršelo a asi po 2 hodinách zůstanou suché pouze dvě cesty. My se rozhodujeme jestli, zde přespat bez spacáku a teplých věcí nebo se sklouzat dolů. Nakonec zvítězila druhá možnost a po pár pádech se vracíme totálně mokří a zabahnění k autu, kde už na nás čeká podobně mokrá Terka s Marií. Marie navrhuje přesun do Italského Massone, s čímž všichni radostně souhlasíme. V Arcu bylo pěkně sucho a teplo, takže jsme se těšili, že si konečně pořádně zalezeme. V pondělí to ještě šlo. S Peťou jsme vylezli oba na druhý pokus La Cucinu 8a, ikdyž podle mě klidně jenom 7c nebo 7c+, Terka zkrokovala Fuego a Marie Action Directe. Večer se jdeme s Peťou projít nádherným lezecky laděným městeček Arcem. Když už se vracíme, tak nás zastihne pořádná průtrž a my si dáme čtyřista metrovej sprint do campu. Tam navíc naneštěstí zjišťujeme, že máme vytažené skoro všechny věci venku na dešti. Ráno stále prší, ale skály jsou narozdíl od našeho oblečení relativně suché, takže jdeme lézt. Tento den jsem vylezl akorát Gameboye 7b. V závěru dne jsem ještě zkusil velmi vytrvalostní 7c, ale padám stejně jako včera v obdobném 7c z posledního těžkého kroku. Prostě, když se daří, tak se daří.
Dáme ještě výbornou italskou zmrzlinu a vracíme se zpátky do Česka.

 pohled na Ceuse kousek od parkoviště



výhled z Ceuse 



Massone

Gameboy 7b

Gameboy 7b

Gameboy 7b